• Tapajós 01
  • Tapajós 02
  • Tapajós 03
  • Tapajós 04
  • Tapajós 05
  • Tapajós 06
  • Tapajós 07
  • Tapajós 08

KOM OP VOOR
DE AMAZONE

Een van de grootste rivieren van het Amazonewoud, de Tapajós, verkeert in gevaar. De Braziliaanse regering heeft plannen voor de aanleg van een reusachtige dam die deze prachtige plek en haar unieke biodiversiteit zou vernietigen. We kunnen deze milieuramp nog stoppen. Kom nu in actie tegen deze dam.

Meer info

Steun de Amazone

Houd de Tapajós-rivier in leven

Als je je gevens invult, zal je op de hoogte worden gehouden van onze campagne. We zullen je gegevens nooit delen met derden, en je kan je op elk ogenblik uitschrijven.

KOM IN ACTIE VOOR
DE NATUUR

Het stroomgebied van de Tapajós is een schatkamer van de biodiversiteit in het hart van het Amazonewoud. Er leven vogels, vissen en zoogdieren die enkel in dat gebied voorkomen. Andere diersoorten, zoals de roze dolfijn of de jaguar, moeten vrij kunnen rondtrekken om te kunnen overleven. Door de aanleg van een dam zal dit paradijs verdwijnen. Steun samen met ons de beweging die zich verzet om de Tapajós in leven te houden.

Meer info

BESTRIJD DE HEBZUCHT
VAN BEDRIJVEN

Internationale bedrijven en de Braziliaanse regering werken samen bij de aanleg van deze megadam die de Tapajós zou verwoesten. Zij vertegenwoordigen machtige belangen. Daarom zullen miljoenen mensen in Brazilië en over de hele wereld hun stem moeten verheffen om hen te stoppen. Strijd mee met ons tegen de macht van de bedrijven. Laten we de Tapajós in leven houden.

Meer info

HELP DE
MUNDURUKU

De Munduruku-indianen zijn al generaties lang de hoeders van het Amazonewoud en van de Tapajós. Zij weten dat het belangrijk is om de natuur te beschermen, niet alleen voor henzelf maar ook voor ons allemaal. Als deze dam er komt, zal een deel van hun traditionele gronden worden verwoest. Er valt geen tijd te verliezen. Help de Munduruku om de Tapajós in leven te houden.

Meer info

MEER INFO

Wat is er aan de hand?

Waar gebeurt dit?

Waarom is dit zo belangrijk?

Waarom is Greenpeace hierbij betrokken?

Wie is verantwoordelijk?

Wat kunnen we doen?